Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Među najvećim planiranim projektima je odvođenje otpadnih voda u 19 općina

Preuzmite sliku

Utvrđena je lista investicionih projekata za Federaciju BiH u sektorima poljoprivrede, energetike, industrije, transporta, turizma i zaštite životne sredine. Riječ je o listi projekata koji predstavljaju potencijalne investicije koje će biti finansirani iz privatnih i drugih izvora, a plan ostaje otvoren i za nove projekte.

Prema informaciji Federalne Vlade, najveći od 15 projekata u oblasti turizma i zaštite okoliša je vrijedan 202.000.000 KM i odnosi se na tretman i odvodnju otpadnih voda u 19 općina: Mostar, Živinice, Odžak, Trnovo, Bihać, Konjic, Ljubuški, Široki Brijeg, Doboj Jug, Tomislavgrad, Livno, Tešanj, Lukavac, Orašje, Gradačac, Neum, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac i Gračanica.

Projekt izgradnja i proširenje sistema za vodosnadbijevanje u Travniku, Zenici, Visokom, Bosanskoj Krupi, Bosanskom Petrovcu, Bosanskom Grahovu, Glamoču, Gračanici, Gradačcu, Prozoru/Rami, Čitluku, Velikoj Kladuši i Jajcu vrijedan je 138.000.000 KM, a rekonstrukcija vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo 60.000.000 KM. S daljnjih 50.000.000 KM planirana je i rekonstrukcija sistema javne rasvjete u ovom kantonu, dok se projekt od 25.000.000 KM odnosi na kompleks Muške vode u Kladnju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,