Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Međugorje: Stotine vjernika na misi nakon tri mjeseca

Preuzmite sliku

Prvi put nakon gotovo tri mjeseca, otkako je zbog epidemije korona virusa čak bila privremeno zatvorena crkva, u Međugorju se u nedjelju na misi okupilo više stotina vjernika.

Pučka misu u 11.00 sati, koju je na svetkovinu Presvetog Trojstva predvodio fra Zvonimir Pavičić, bila je i prigoda za zajednički blagoslov polja za cijelu međugorsku župu.

Na njoj je sudjelovalo više stotina vjernika koji su ispunili prostore iza vanjskog oltara crkve svetog Jakova u Međugorju.

Njen molitveni program i mise, kako su izvijestili iz Informativnog centra MIR iz Međugorja prate milioni vjernika preko više online platformi i radijskog programa.

Voditelj ureda Turističke zajednice u Međugorju Željko Vasilj izjavio je da će dolazak hodočasnika i tamošnja turistička sezona prije svega ovisiti o otvaranju granica Bosne i Hercegovine.

Za Međugorje su najvažniji hodočasnici iz Italije, kojih je proteklih godina dolazilo po pola miliona, rekao je.

S obzirom da je BiH otvorila granice s susjedima, trenutno su najveća očekivanja povezana s hodočasnicima iz Hrvatske.

Od COVID-19 obolio je bio veliki broj redovnica u samostanu nedaleko Međugorja, kao i redovnika.

Međugorje je globalno poznato nakon tvrdnji šestero vidjelaca da im se od 1981. ukazuje Gospa, koju zbog poziva na molitvu i mir nazivaju i Kraljicom mira.

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je svoj izvještaj dostavilo Kongregaciji za nauk vjere, te se očekuje očitovanje Svete Stolice o autentičnosti toga fenomena.

Papa Franjo imenovao je 2018. godine nadbiskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje. Od prošle godine Sveta Stolica odobrila je biskupijama organizovan dolazak vjernika u ovo mjesto u kojega je do sada hodočastilo više od njih 40 miliona. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,