Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

MCPBiH izdvojilo 100.000 KM za zaslužne i vrhunske sportiste BiH

Preuzmite sliku

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević danas je primila zaslužne i vrhunske sportiste BiH s kojim je razgovarala o aktuelnom stanju u oblasti sporta. 

Na prijemu je kazala da je protekla godina bila veliki izazov za sport u svijetu pa tako i u BiH, te da vjeruje da će godina u koju smo zakoračili donijeti mnogo bolje dane za sportiste.

– Imamo prigodu družiti se sa sportašima, koji zaista zaslužuju da nose zvanje zaslužnog sportiste BiH i vrhunskog sportiste međunarodnog razreda. Trinaest je zaslužnih i 14 vrhunskih bh. sportaša u 2020. Jedni su stekli uslove za zaluženu penziju, a drugi su ostvarili najveće rezultate u prethodnoj godini, koliko god je ona bila teška – kazala je Gudeljević.

Ona smatra da sredstva za poticaj ovih sportista, ali sporta općenito, trebaju biti veća, te da se nada da će svi koji se nalaze u lancu odlučivanja u ovom segmentu života uvidjeti značaj sporta i sportaša u društvu i da će se zajedničkim naporima poboljšati uslovi njihovog života i rada u BiH.

– Ne kažu bez razloga da je društvo onoliko zdravo koliko su zdravi i uslovi za razvoj sporta u društvu. Ministarstvo je ovim povodim realizovalo sva sredstva koja smo imali na raspolaganju,  dakle 100.000 KM, koji danas odlaze u ruke najboljih. Želim uspješnu, zdravljem ispunjenu i uz mnogo bolje uslove sportsku godinu svim koji se na bilo koji načun bave sportom – kazala je Gudeljević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje