Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Maturantica iz Kaknja novac poklonila oboljelima od raka, pa je ismijali jer nije došla u haljini

Preuzmite sliku

Iako je Lejan Kozlić, maturantica Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju učinila human gest i odrekla se svoje maturske haljine kako bi novac koji je bio za to namijenjen poklonila djeci oboljelog od raka, naišla je na nepristojne komentare i ismijavanja.

Učenica je na maturu došla s natpisom “Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine” i time pokušala ukazati na prave društvene vrijednosti i skrenuti pažnju na pomoć onima kojima je to potrebno.

Njen otac je bio ogorčen jer je njegova kćerka ostala bez pratnje na maturi zbog toga što nije bila svečano odjevena te je zbog toga majka njenog druga koji joj je trebao biti pratilac okarakterisala kao “prosjački obučenu djevojku, koja je došla na maturu bez haljine”.

Ponosan na svoju kćerku, a razočaran u negativnost društva otac Eniz Kozlić je na svom Facebook profilu objavio status i upitao sve roditelje na koji način odgajaju svoju djecu.

Na kraju teksta se obratio i gospođi koja je zabranila sinu da bude pratilac njegovoj kćerki na maturi.

“Da nema ovakvih, humanih ljudi, mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život. Molite Boga da ne budete s druge strane priče. Ponosni roditelji!”, poručio je otac Eniz. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,