Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mandra: Dodikova politika prijetnja je miru, nikakvo ublažavanje retorike neće nas zavarati

Preuzmite sliku

Milorad Dodik godinama vodi secesionističku politiku, prijeti otcepljenjem, referendumima, razlazima i takvom silejdžijskom politikom, usmjerenom protiv države BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma predstavlja konstantnu prijetnju stabilnosti i miru, ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji, navodi zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra.

U izjavi za javnost ističe da je nakon jasnog odgovora patriotskog dijela građana da ni po koju cijenu neće dozvoliti nastraj na cjelovitost BiH, Milorad Dodik posegnuo za ublažavanjem retorike.

-Međutim, ublažavanje retorike, vjerovatno po instrukcijama iz Beograda, neće nas zavarati. Vrijeme naivnog vjerovanja samoprozvanim mirotvorcima i njihovim riječima, odavno je prošlo. Naročito ne vjerujemo „mirotvorcima“ iz Beograda, koji, dok pričaju o miru, povećavaju vojni budžet za duplo i naoružavaju se, navodi Mandra.

Zbog toga je, dodaje, krajnje vrijeme da članice PIC-a uvedu sankcije Miloradu Dodiku i jasno, i njemu i svima ostalima, stave do znanja da je politika usmjerena ka narušavanju teritorijalnog integriteta neprihvatljiva. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,