Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mališani iz cijele BiH na izletima u Bosanskoj dolini piramida

Preuzmite sliku

Za dva mjeseca Visoko posjetilo 110 škola i obdaništa.

Sami kraj školske godine označava i odlaske na izlete i ekskurzije, a Arheološko – turistički park „Ravne 2“ u Bosanskoj dolini piramida postao je nezaobilazno mjesto za izlete učenika iz cijele Bosne i Hercegovine.

U periodu od mjeseca aprila sve do danas park su posjetili osnovci iz 110 škola i obdaništa, iz cijele BiH, ali i Hrvatske, a imali su priliku da se zabavljaju i edukuju u parku „Ravne 2“, ali i da obiđu misteriozne tunele Ravne.

  • – Veliki je spisak škola i gradova iz kojih su nam u protekla dva mjeseca pristigli učenici. Imali smo škole iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i škole i obdaništa iz susjedne Hrvatske, te su svi imali priliku obići brojne sadržaje našeg parka, ući u tunele Ravne, ali se i zabaviti i družiti s vršnjacima iz drugih gradova. – kazala je Evelina Čehajić, programska direktorica Parka „Ravne 2“.

  • U Visokom smo ovih dana sreli i učenike OŠ „Vladimir Nazor“ iz Odžaka. – Peti razredi na kraju školske godine idu u Sarajevo da upoznaju glavni grad, pa smo se odlučili i za izlet u Visokom. Zaista je lijepo, djeca su se igrala, naučili mnogo toga i nosimo prelijepe impresije. – kazale su učiteljice škole iz Odžaka, Sanja, Nina i Marija. Park „Ravne 2“ je jedan od najljepših i najsigurnijih parkova u regionu, a posebnu draž mu daju školske ekskurzije.

    – Sve u Fondaciji nas posebno raduje da su nastavnici i radnici koji se bave obrazovanjem naših najmlađih, u našem predivnom parku „Ravne 2“ pronašli oazu u kojoj mogu uživati i edukovati se naši školarci. Prethodnih godina Park „Ravne 2“ su posjetile desetine škola iz cijele Bosne i Hercegovine, a mi se trudimo da svakodnevno obogaćujemo sadržaje parka, kako zabavnim, tako i brojnim edukativnim segmentima. – kazao nam je na kraju posjete dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , , , ,