Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Maleni Arslan Kulačić u Turskoj upućen na hitnu operaciju

Šestomjesečni Arslan Kulačić koji je jutros izmješten u Tursku uskoro će biti podvrgnut operativnom zahvatu, potvrđeno je za Tuzlanski.ba.

Arslanov otac Sabahudin za Tuzlanski.ba je kazao da je malenom Arslanu nakon prijema u kliniku u Turskoj odmah predložena hitna operacija kojoj će uskoro biti podvrgnut.

“Arslan je dobro podnio putovanje, osnovni parametri su bili uredu. Međutim, nakon što je stigao u Tursku ljekari su na osnovu njegovog zdravstvenog stanja predložili hitnu operaciju. Operaciona sala se priprema, a Arslan će uskoro biti podvrgnut operaciji. Stanje se mijenja iz minute u minutu”, rekao je Sabahudin za Tuzlanski.ba koji se priprema za odlazak u Tursku kako bi bio uz svog sina i suprugu.

Podsjećanja radi, Arslanu je odmah nakon rođenja dijagnosticiran tumor na mozgu koji je operisan u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

Nažalost, stvari su se dodatno zakomplikovale te je nastavak njegovog liječenja moguće realizirati jedino u Turskoj.

Za primanje hemoterapija neophodno je 133.000 eura, a u akciju prikupljanja pomoći uključila se cijela regija skupa s dijasporom.

Maleni Arslan jutros je specijalnim avionom izmješten u Tursku gdje će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu. (A.K. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje