Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majke koje su u genocidu u Srebrenici izgubile svoje najmilije uputile pismo Mati Đakoviću

Preuzmite sliku

Poštovani, Obraćamo Vam se kao majke koje su u genocidu u Srebrenici izgubile svoje najmilije, sinove, muževe, braću i još mnogo naše rodbine i prijatelja, navodi se na početku pisma koje  koje su Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” i udruženje “Žena Podrinja” uputili uredniku Teleringa, gospodinu Mati Đakoviću.

Genocid u Srebrenici je najgnusni ratni zločin počinjen na tlu Evrope nakon II svjetskog rata i ne može upoređivati ni sa jednim drugim zločinom. U Vašoj emisiji Telering ugostili ste načelnika koji javno veliča ratne zločince, od Vojislava Šešelja do Ratka Mladića.

Poštovani gospodine Đaković, molimo Vas da ne upoređujete zločin u Kravici sa genocidom, jer to duboko vrijeđa nas majke.

Vojska Ratka Mladića u koje god selo je ušla pobila je sve što je stigla, srušila sve što je mogla od Une do Drine, a najkrvaviji epilog je Srebrenica jula 1995. godine i kada se cijeli svijet zgražava nad genocidom iz jula 1995. godine Vi pokušavate relativizirati upoređujući sa Kravicom.

Još jednom Vas molimo da to ne činite, pustite nas na miru da žalimo za svojim najmilijim. S poštovanjem, navodi se u pismu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje