Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka Srebrenice Munira Subašić advokatu Karadžića dala maramice da obriše suze (VIDEO)

Preuzmite sliku

Drugostepenom (konačnom) presudom bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid i druge teške zločine počinjene u Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1995. godine, ali ne i za počinjenje genocida u sedam bh. općina.

Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) u Haagu danas je saopćio presudu tom ratnom zločincu kojom je osuđen na doživotni zatvor, dok je prvestepenom presudom bio osuđen na 40 godina zatvora. Nakon okončanja žalbene faze, konačnu presudu Karadžiću, koji se tereti za najteže ratne zločine saopćio je danas predsjedavajući Žalbenog vijeća MMKS-a sudija Vagn Prüsse Joensen.

Ispred zgrade Suda u Haagu brojne novinarske ekipe izvještavale su o današnjoj pravosnažnoj presudi ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

U jednom trenutku dok je Goran Petronijević advokat Radovana Karadžića davao izjavu za medije prišla mu je predsjednica Udruženja ‘Majke Srebrenice’ Munira Subašić i pružila papirne maramice da može obrisati suze zbog izgubljenog slučaja.

Petronijević je kratko kazao ‘hvala gospođo’.

U izjavi za N1 Munira Subašić je kazala kako pravda nikada neće biti u potpunosti zadovoljena.

“Da su ga osudili na stotinu doživotnih robija, malo je. Međutim, ova presuda je važna zbog činjenice i poruke mlađim naraštajima da se zločin ne isplati. Naša najmilije niko ne može vratiti. Karadžić je izdavao naredbe koje je Ratko Mladić izvršavao” – kazala je Subašić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje