Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka nudi 5.000 eura za informacije: Djeca nestala u Švicarskoj možda se nalaze u BiH

Preuzmite sliku

Amaja Aja (2) i Amir Ali (5), brat i sestra, koji su početkom ove godine nestali u Švicarskoj možda se nalaze na teritoriji BiH, objavila je NVO Astra na zahtjev organizacije “Missing children Switzerland”.

Majka Amaje i Amira je na društvenim mrežama nudila novčanu nagradu osobi koja da informaciju o nestaloj djeci. Za tačnu lokaciju nudila je 5.000 eura, a 10.000 eura osobi koja ih krije.

Kako je objavila ova organizacija, postoje indicije da se mališani nalaze u nekoj od sljedećih zemalja: Srbija, Slovenija, BiH, Crna Gora, Hrvatska ili Švicarska.

Kako je navedeno, djevojčica Amaja Aja ima oko 100 centimetara visine, svijetlo riđu kovrdžavu kosu i svjetlije zeleno-braon oči.

Djeca su nestala istog dana, 29. januara ovde godine, a kako su prenijeli švicarski mediji, majka mališana rekla je da je djecu na nepoznato mjesto odveo njen bivši muž.

Prema njenim navodima, sud je naložio ocu da vrati djecu, međutim on to nije učinio.

On je uhapšen i priveden u martu, međutim djeca još nisu pronađena i policija intenzivno traga za njima.

– Moj bivši partner je došao u Švicarsku 5. decembra kako bi po dogovoru viđao djecu. Jednom ih je samo odveo i nije ih vratio. Istog dana sam obavijestila policiju. Za njima je raspisana potraga u Švicarskoj, ali on je djecu prebacio u Sloveniju. Kada sam ga pozvala, tražio je od mene da mu se vratim, da opet budemo porodica inače neću vidjeti djecu, rekla je Dijana ranije za švicarske medije.

 • Osumnjičeni Ranis Smajlović se u junu našao i pred sudom, ali je odbio da kaže gdje su djeca i istakao samo da njegova bivša partnerka nije sposobna da brine o djeci.

  Dijana je za medije rekla da roditelji i rođaci bivšeg supruga ne žele da imaju kontakt sa njom. Bivši svekar joj je navodno rekao da povuče optužbe protiv njegovog sina, kako bi se problem oko djece riješio.

  Dijana Hisenaj je prije izvijesnog vremena za portal 24ur pričala o paklu kroz koji prolazi bez djece. Ona čini sve moguće da ih nađe, čak je ponudila i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura onom ko ima neke informacije o mališanima, a 10.000 eura osobi koja ih možda krije.

  – Svaki dan mi počinje sa njima u mislima. Pitam se gdje su mi djeca, kako su, da li su zdrava? Da li mogu da se igraju ili su zatvoreni negdje u četiri zida? Ne mogu da vam opišem bol, rekla je Dijana za slovenačke medije.

  Ona je rekla da je očajna svih ovih mjeseci, ali da je održava nada da će mališani uskoro biti u njenom zagrljaju.

  – Moram da ostanem jaka, zbog njih. Svaki dan se nadam pozivu, da će mi javiti da su ih našli, pričala je Dijana.

  Ona je rekla da su djeca dobra i draga. Za Amira je rekla da je divno dijete, malo povučeno, koje obožava da se igra sa figuricama superheroja, te da je Amaja mali smješko, koji obožava da se igra i koja se stalno smije. Kako je navela oba djeteta govore više jezika – slovenački, njemački i engleski.

  Kako je rekla, najviše od svega želi da ponovo zagrli djecu i da čuje kako je zovu “mama”. (Blic.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,