Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka djevojčice Nadin: Tužila sam Sebiju zbog rečenice ‘Nadin niko neće liječiti’

Preuzmite sliku

Slučaj odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajlović na Kliničkom univerzitetskom centru Sarajevo još je aktuelan. Njeni roditelji Amina i Denis nakon bitke za život danas vode bitku, za pravdu.

“Tužila sam Sebiju zbog rečenice: “Nadin niko neće liječiti”, tužiteljica rekla da je to izvučeno iz konteksta! Ovo je pokušaj ubistva! Priložila sam 34 dokaza protiv KSUC-a, glavni dokaz je otpusno pismo. Tužiteljica nam poslala obavještenje da se neće provesti krivično djelo! Ko je ona da vještači, nema medicinsko znanje.” istakla je Amina majka djevojčice te dodaka:

“Tužiteljica koja je vodila slučaj je Sanela Škaljić, usko vezana za porodicu Izetbegović! Ispitat će se zbog čega nije bilo suđenja i pojedinačnih saslušanja! Advokat nam otkazao dva dana prije nego što su nam odbili prijavu! Saznali smo da je od našeg advokata supruga dobila specijalizaciju na KSUS-u u januaru, to je dobio u toku procesa! Ja im ovo neću halaliti!”

Amina je istakla da je prijavila slučaj koruptivnom timu u KS! Razgovarala sa Erduanom Kafedžićem, te da je obećano da će se sve ispitati.

“Obratili smo se Federalnom tužilaštvu, ukoliko nas opet odbiju, oni preuzimaju slučaj!” istakla je Amina.

  • “Vjerujem Larsonovom timu! Više ljekara je trebalo postupiti kao Gavrankapetanović, možda bi bilo drugačije! Na pedijatriji govore da nam ne treba još jedna Nadin! Uradila sam nešto i za drugu djecu, sada se plaše da ne naprave novi slučaj Nadin. Ne borim se samo za svoje dijete! Žao mi je roditelja koji se povlače! Doktori u Tuzli se razlikuju od ovih iz Sarajeva, nisu dali posao za stolicu!” zaključuje u razgovoru u Centralnom dnevniku na FACE TV.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje