Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama puteva

Preuzmite sliku

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) posebno izdvajaju puteve Priluka – Glamoč – Mlinište, Bosanski Petrovac – Drvar – Resanovci, Olovo – Semizovac, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje i Bosanski Petrovac – Lanište – Ključ.

Upozoravaju na mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetuju oprezniju vožnju.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova u blizini kamenoloma u Stuparima, na magistralnom putu Kladanj – Tuzla. U vremenu od osam do 16 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj će se potpuno obustaviti večeras od 22 sata do subote (20.11.) do šest sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćat će obilaznicom oko tunela, dok će sva vozila iz smjera Tuzle ići preko Dubrava.

Na magistralnom putu Orahova – Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banjaluke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Nemila – Žepče (Želeće), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje