Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Magla i danas uzrokovala otkazivanje letova na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu

Preuzmite sliku

Tokom dana se očekuje poboljšanje vremenskih uslova i poslijepodnevni letovi bi trebali biti realizirati prema planiranom redu letenja.

I danas se nastavljaju otkazivanja letova zbog smanjene vidljivosti uzrokovane gustom maglom na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zbog smanjene vidljivosti uzrokovane gustom maglom na Aerodoromu Sarajevo, jutrošnji let za Istanbul, planiran u 08:30 sati po loklanom vremenu je otkazan“, navela je Sabina Kovač, saradnica za informisanje i standardizaciju.

U odgovoru na upit AA, Kovač je navela da se tokom dana očekuje poboljšanje vremenskih uslova i da bi se letovi za danas trebali realizirati prema planiranom redu.

Do sada nema najava da će neki od poslijepodnevnih letova biti prolongirani ili otkazani zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

“Današnji let aviokompanije Fly Dubai za Dubai otkazan je iz operativnih razloga“, navela je Kovač.

Prema informacijama METEO službe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, tokom dana uvjeti za odvijanje zrakoplovnih operacija će biti povoljniji sredinom dana, dok se u večernjim satima ponovo očekuje gusta magla.

Također, vremenske prilike u naredna tri dana neće znatno odstupati od ovih koje imamo danas.

I jučer je nekoliko letova u prvom dijelu dana preusmjereno na druge aerodrome u susjedstvu jer zbog magle nije bilo uvjeta za slijetanje aviona u Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,