Ponedjeljak, 10. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
kradja-provalnik
Preuzmite sliku

Lopovi zloupotrebljavaju ramazan kako bi pljačkali kuće i stanove

Lopovi, kako je saopćeno iz MUP-a KS, koriste vrijeme kada vjernici obavljaju svoje vjerske obrede u džamijama, provaljuju u stambene objekte, te građanima nanose materijalnu štetu.

Lopovi su proteklih godina na području Kantona Sarajevo zloupotrebljavali ramazan, a statistika sarajevske policije kaže da se svake godine, tokom tog mjeseca, poveća broj izvršenih krivičnih djela teških krađa u kućama i stanovima.

Izvršioci, kako je saopćeno iz MUP-a KS, koriste vrijeme kada vjernici obavljaju svoje vjerske obrede u džamijama, provaljuju u stambene objekte, te građanima nanose materijalnu štetu. Sugerisali su zbog toga građanima da zaštite svoju imovinu i da u pomenuto vrijeme osiguraju stambeni prostor, po mogućnosti da neko boravi u stanu.

– Prilikom odlaska na vjerske obrede potrebno je da građani svoja vozila parkiraju na predviđena mjesta za parkiranje, čime neće ometati normalno odvijanje saobraćaja, kao i kretanje pješaka, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Obavijestili su građane da je Prva policijska uprava aktivirala Viber aplikaciju na mobilnom telefonu broj: 060/30 43 329, te da na na taj broj mogu policiji dostavljati važne informacije, prijave i slično.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,