Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljepota zimske čarolije privukla veliki broj turista na planinu Vlašić

Preuzmite sliku

Smještajni kapaciteti na Vlašiću proteklog vikenda bili su ispunjeni skoro do posljednjeg ležaja.

Pandemija korona virusa promijenila je strukturu turista, pa su dominirali domaći gosti, koji su na Babanovac pristigli brojnim autobusima i putničkim automobilima.

Zbog velike posjete gostiju planini Vlašić angažiran je i pojačan nadzor policijskih službenika. Osim gostiju iz BiH, prisutni su i turisti iz Hrvatske i nešto manje iz Srbije.

“Nije kao proteklih sezona, ali s obzirom na situaciju može se reći da smo zadovoljni. Pojedini hoteli su popunjeni do kraja januara, a drugi su na preko 80 posto popunjenosti” – kazao je direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević.

Osim službenika policije na Vlašiću su prisutni i inspektori koji obavljaju svoje redovne poslove u skladu sa naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Ispred ugostiteljih objekata ljudi su u redu strpljivo čekali kako bi u skladu epidemiološkim mjerama mogli doći na red za piće ili hranu.

Ljubitelji skijanja svih uzrasta mogli su uživati u dobro pripremljenoj stazi dok hladno vrijeme i sitni snijeg koji je padao nije omeo one najmlađe da se sankaju i vrijeme provedu na čistome zraku do večernjih sati.

Zbog pandemije COVID-19 ove sezone gosti su uskraćeni za brojne sadržaje i programe, međutim sama ljeopte planine i zrak nadoknadili su sve to.

U foto galeriji pogledajte kakva je afmosfera vladala na Vlašiću proteklog vikenda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,