Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljekari iz Sarajeva obavljaju u Potočarima besplatne preglede povratnika

Preuzmite sliku

Grupa ljekara iz Sarajeva danas obavlja besplatne preglede u prostorijama ambulante u Potočarima. Ljekari su došli da pruže ljekarsku pomoć povratnicima u Potočarima, kao i povratnicima iz susjednih opština Zvornika i Bratunca.

Specijalista ginekologije i akušerstva doktorica Amela Hodža kazala je Feni da dolazi ispred medicinske organizacije BIMA koja se bavi volonterskim radom.

– Često idemo na teren po povratničkim mjestima da pružamo besplatne usluge. Najbolji osjećaj na svijetu je pomoći povratnicima i neprocjenjiva vrijednost nakon pružanja besplatnih usluga. – kazala je Feni doktorica Hodža.

U ambulanti je primjetan veliki broj pacijenata koji su došli na pregled. Povratnica iz Donjih Potočara Nura Begović kazala je Feni da ljekarski pregledi mnogo znače povratnicima.

– Ovakvi ljekarski pregledi trebaju da se češće organizuju. Velika je gužva danas i sve su hitni slučajevi. Moj muž ima hitnu intervenciju. – rekla je Begovićeva.

Pomoćnik direktora Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus” Elmedin Škrebo kazao je ranije Feni da je dolazak ljekara ustaljena praksa, naglašavajući da ljekari iz Sarajeva i Tuzle drage volje dolaze kako bi pomogli povratnicima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,