Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Lista ‘Ostajte ovdje’ lijepljenjem plakata otvorila izbornu kampanju u Mostaru

Preuzmite sliku

Simboličnim lijepljenjem plakata na Španskom trgu lista “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar” obilježila je početka izborne kampanje u Mostaru.

– Napokon dočekasmo i ovaj dan da nakon 12 godina počne kampanja za izbore u Mostaru. Mi smo danas najsretniji narod u ovom gradu zato što su Srbi bili jedini gubitnici što u Gradu Mostaru 12 godina nije bilo izbora. Mi smo bili diskriminirani po svim osnovama, izgubili smo konstitutivnost, izgubili smo prava koja nam se garantiraju Statutom Grada Mostara i nadam se da ćemo konačno dobiti legitimne predstavnika u Gradskom vijeću koji će se putem zaštite nacionalnog interesa boriti za naša prava – kazao je tom prilikom kandidat s gradske liste Dušan Golo.

Nositelj gradske liste Velibor Milivojević pozvao je sve sudionike kampanje na dostojanstvenu i fer izbornu utakmicu.

– Nadam se da će svi Mostarci, nakon što se osvrnu na grad u kakvom sada žive, znati izabrati prave ljude koji će istinski stati iza svega onoga što budu obećavali tokom kampanje. Jedinstvo koje smo postigli formiranjem ove liste želimo prenijeti na jedinstvo svih građana Mostara koji će raditi za dobrobit svog grada – dodao je Milivojević.

Radislav Tubić s gradske liste najavio je ulazak predstavnika srpskog naroda u Gradsko vijeće Mostara koji će, kako je rekao, imati šta ponuditi.

– Srpska zajednica ima šta ponuditi i svakako ćemo raditi na dobrobit našeg grada, da riješimo sve naše probleme, da učinimo Mostar mnogo ljepšim gradom, da bude ponovno ono što je nekada bio – dodao je Tubić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje