Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lijepe vijesti iz Istanbula: Muhamed Grabus završio sa trećim ciklusom kemoterapija, a nalaz magnetne rezonance je uredan i čist

Preuzmite sliku

Nakon što je Udruženje Pomozi.ba početkom ove godine pokrenulo apel za pomoć dječaku Muhamedu Grabusu iz Žepča, koji ima samo dvije godine i boluje od epilepsije predivne vijesti stižu iz Istanbula.

Podsjećamo, Muhamed je zbog epilepsije je hospitaliziran u januaru 2019. godine. Uprkos adekvatnoj medikamentoznoj terapiji Muhamed je imao i po nekoliko napada dnevno.

Roditelji su odveli dječaka na pretrage u Tursku gdje su ljekari ustanovili da pored epilepsije ima i dobroćudni tumor na mozgu.

‘Donosimo predivne vijesti iz Istanbula. Naš Muhamed Grabus završio je sa trećim ciklusom kemoterapija, a nalaz magnetne rezonance je uredan i čist. Muhamedu predstoji četvrti ciklus kemoterapija u septembru, a mi mu želimo puno sreće i da zauvijek zadrži preslatki osmijeh na licu. Još jednom zahvaljujemo svima koji su omogućili njegovo liječenje u Turskoj’ – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,