Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijep gest porodice iz Kaknja: Ugostili vozača iz Turske nakon što se zaglavio na putu, ponudili mu večeru i konak

Preuzmite sliku

Na putu ka kakanjskim Ponijerima danas je došlo do nezgode kada se zaglavio kamion kojim je upravljao turski državljanin.

Nakon nekoliko sati borbe i blokade, kamion je izvučen, a porodica iz Kaknja vozaču je ponudila toplu večeru, tuš i konak prije daljeg putovanja.

Veoma težak dan za turskog vozača šlepera koji je danas zbog snijega zapeo na putu ka kakanjskim Ponijerima završio je nezaboravno, a o tome će sigurno pričati svim kolegama i porodici u svojim budućim vožnjama širom svijeta.

Naime, vozaču je kakanjska porodica, nakon veoma teškog dana, ponudila smještaj za noćenje, a to su prepoznale i njegove kolege koje su se na Facebook stranici Teretnjaci.ba objavom iskazali zahvalnost porodici.

“Nakon što je ostao zarobljen u snijegu na Ponijerima, jedna kakanjska porodica je turskog vozača ugostila. Naš kolega će ostati na konaku u Kaknju u toplini jednog porodičnog doma! Vrel tuš, večera, društvo, miris rahatluka…. Neke stvari se ne kupuju novcem niti ova naša neiskvarena duša! Porodica ako se složi, podijelili bismo fotografije nasmijanog kolege. Mi smo se uvjerili. A poruku iz svega ovoga izvucite sami”, stoji u objavi na Facebook grupi Teretnjaci.ba.

Na kraju su dodali da su svi ljudi, ali da je rijetko ko čovjek.

Brojni pratioci stranice pohvalili su ovaj potez kakanjske porodice, a svi su se složili da u BiH zaista, još uvijek, žive dobri ljudi.

“Jedan čovjek je rekao ‘Ima nešto u nama bosancima bojim ga se, kad je kakva nevolja svi smo ko jedno, skače Bosanac da pomogne gdje niko ne smije, daje pare, krv ma sve. Jel kakvog rahatluka niko se ne može očima gledati ko mi bosanci. Ima nešto u nama, bojim ga se” navodi se u jednom od komentara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,