Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lideri Osmorke stigli u Doboj na sastanak sa SNSD-om

Preuzmite sliku

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Dino Konaković stigli su u Doboj na sastanak sa predstavnicima SNSD-a.

U hotelu Integra gdje će se održati sastanak dočekao ih je vrh SNSD-a Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i Denis Šulić za kojeg se ranije navodilo da bi trebao biti imenovan na mjesto državnog ministra ljudskih prava i izbjeglica.

Na sastanak koji je trebao početi još u 14 sati, ispred Osmorke su stigli Konaković i Nikšić, a potom i Nermin Ogrešević i Jasmin Emrić, ispred NES-a, te Semir Efendić, ispred Stranke za BiH.

Podsjetimo, zbog usvajanja Zakona o nepokretnoj imovini RS kao i stavova Milorada Dodika, NES i Stranka za BiH su ranije najavljivali da je moguće da napuste Osmorku te je zbog toga jučer u Zenici održan sastanak unutar ovih stranaka.

Kako je jučer rečeno nakon sastanka SDP je najavio prolongiranje dostavljanja imena za ministre u Vijeću ministara BiH dok se ne riješe otvorena pitanja. Inače, Osmorka, HDZ BiH i SNSD su imenovali rukovodstvo državnog paralmenta i Borjanu Krišto za mandatarku za Vijeće ministara BiH. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,