Ponedjeljak, 21. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Lideri opozicionih stranaka razgovarali o protestima širom BiH

Građanima Bosne i Hercegovine se mora osigurati način da iskažu nezadovoljstvo ne samo radi postojećih tendencija da se spriječi održavanje Lokalnih izbora 2020. godine nego i zbog opšteg stanja u državi, navodi se u saopćenju

Predsjednici opozicionih stranaka razgovarali su o aktuelnoj situaciji i aktivnostima koje planiraju sprovesti u narednom periodu.

Ovom online sastanku su prisustvovali Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH, Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke, Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne BH liste i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Kako je saopćeno iz Platforme za progres, vođeni trenutnim političkim odlukama vladajućih struktura i nebrigom za održavanje izbora, u fokus ovog sastanka stavljena je organizacija protesta u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Građanima Bosne i Hercegovine se mora osigurati način da iskažu nezadovoljstvo ne samo radi postojećih tendencija da se spriječi održavanje Lokalnih izbora 2020. godine nego i zbog opšteg stanja u državi, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,