Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Letovi iz Rusije za Sarajevo nakon devet godina

Preuzmite sliku

Ruski avioprevoznik Nordwind Airlines će ove godine ući na tržište Bosne i Hercegovine i to uvođenjem letova iz Sankt Peterburga za Sarajevo.

Nordwind će od 3. marta uvesti dva leta sedmično od drugog po veličini ruskog grada do Sarajeva, a letovi će se odvijati svake srijede i nedjelje mlaznim avionom Boeing 737-800 sa 189 sjedišta, javlja Ex-Yu Aviation News.

Kako je ranije objavljeno, Nordwind Airlines i njegova sestrinska firma Pegasus Fly su još u oktobru prošle godine dobili dozvole od ruske Federalne agencije za zračni saobraćaj za pokretanje usluga prema Sarajevu.

Nordwind je dobio odobrenje za uvođenje letova iz Sankt Peterburga, Kazana, Jekaterinburga i Rostova na Donu, dok je Pegasus Fly dobio dozvolu za početak operacija iz Ufe, Perma i Jekaterinburga, prenosi Indikator.ba.

Ruski propisi navode da lokalne aviokompanije moraju tražiti odobrenje od Federalne agencije za zračni transport prije nego što traže dozvolu od zemlje odredišta.

Sarajevo će tako imati prve letove za Rusiju nakon skoro devet godina. Let je posljednji put od Moskve do glavnog grada Bosne i Hercegovine održavala Moskovia Airlines, međutim, avioprevoznik je obustavio letove i proglasio bankrot samo tri mjeseca nakon započinjanja letova prema Sarajevu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,