Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lendo u Travniku: KSB može biti primjer čitavoj Federaciji i BiH

Preuzmite sliku

Kanton Središnja Bosna zbog suživota i dobre suradnje svih naroda treba uzeti kao dobru praksu za čitavu Federaciju, ali i državu BiH, istaknuo je u ponedjeljak Refik Lendo (SDA), potpredsjednik FBiH prilikom posjeta Travniku.

Lendo je razgovarao s premijerom KSB Tahirom Lendom (SDA) i članovima braniteljskih udruga s područja KSB.

“Želio sam početi iz kantona koji je mene predložio za jednog od potpredsjednika FBiH. Ovo je pobjednički kanton gdje postoji veoma dobra suradnja između svih naroda, a posebno Srba, Hrvata i Bošnjaka i ovaj primjer treba uzimati kao dobru praksu na razini FBiH i BiH, kazao je potpredsjednik FBiH.

Istaknuo je da je zamolio predstavnike braniteljskih udruga da nastave voditi brigu o obiteljima “i da nijednog momenta ne bi bilo dobro da ova politička situacije utječe na njih, nego da oni vode računa jedni o drugima, zajednici i državi BiH”.

“Premijer me upoznao s političkim projektima na razini kantona, a istaknuli smo istovremeno i značaj formiranja vlasti na razini kantona i FBiH. Iskustva suživota i zajedničkog ophođenja iz ovog kantona trebaju poslužiti kao dobar primjer za formiranje vlasti”, dodao je Lendo.

Ekrem Julardžija, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida KSB, naglasio je kako je suradnja između braniteljskih udruga dobra.

“Generala smo upoznali sa situacijom, problemima s kojima se ova populacija susreće, ali i rješavanjem statusa određenih braniteljskih kategorija. Ukazali smo i na dobar rad nadležne Uprave, ali i na dobru suradnju koju imamo s koordinacijom temeljnih braniteljskih organizacija. Određene stvari kad su u pitanju interesi ove populacije rješavamo zajednički bez ikakvih problema”, rekao je Julardžija. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje