Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lapsus novog člana SNSD-a već u prvom obraćanju: Siguran sam da će na izborima pobijediti DNS

Preuzmite sliku

Danas je nekoliko bivših članova DNS-a pristupilo redovima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Na konferenciji za medije novopečeni SNSD-ovac Borivoj Obradović napravio je dva gafa koja su izazvala smijeh i kod Milorada Dodika.

Prvo je kazao da se niko od bivših članova DNS-a nije isticao kao medijska zvijezda i da su zajedno donijeli odluku da pristupe SNSD-u za koju smatraju da je najsnažnija partija u RS-u, a samim time i u Banjoj Luci.

Zatim je kazao da je to razlog zbog čega su ušli u “Demokratski narodni savez”. Na to je “ispod maske” reagovao Dodik, pa se mladi Obradović ispravio zbog čega je dobio i tapšanje po ramenu.

U nastavku obraćanja je kazao da je bitno da se stranke u RS-u okupei oko “nacionalnih tema” i da onda neće bitno ko će pobijediti, ali da je siguran da će to biti – “Demokratski narodni savez”.

Dodik ga je zatim rukom dotakao, pa se Obradović ponovo ispravio, a Dodik je dodao: “Eto nek’ pobijede”.

Inače “preletač“ iz DNS-a u SNSD, pored Obradovića je i Bojan Pećanac. Oni su odbornici u Skupštini grada Banje Luke, pa će SNSD sada imati 11 odbornika.

Povodom njihovog transfera reagovao je i banjalučki DNS kazavši da su građani pokradeni i prevareni jer su ti mandati osvojeni na politici, idejama i infrastrukturi DNS-a, a od njih traže da vrate mandate stranci koja ih je dobila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,