Ponedjeljak, 6. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Lamijin brat otkrio gdje je porodica Brkić krenula tog tragičnog dana: Ostao im uključen plin…

I dok Tužilaštvo SBK-a prikuplja dokaze i u toku su vještačenja kako bi se rasvijetlio uzrok nesreće na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva, u kojoj su stradali Almir Brkić, Lamija Selimović i njihova 6-godišnja kćerka Fatima, Nezir Selimović, brat nastradale Lamije Selimović, otkrio je gdje je tog kobnog jutra porodica Brkić krenula.

Prema njegovim riječima, krenuli su u posjetu Lamijinoj sestri u Radanoviće kod Kiseljaka, ne sluteći da nikada neće stići tamo gdje su se uputili. Tek što su krenuli, sjetili su se da im je u kući u Vogošći ostao uključen plin na šporetu te je Brkić nazvao komšiju koji je imao ključ njihovog stana i zamolio da ugasi plin.

Tokom vožnje poslali su poruku Almirovom badži – Suadu Groši: “De pristavite kafu, eto nas”.

Primivši poruku, Suad i njegova supruga su se obradovali, svaki čas očekujući drage goste iz Vogošće. Međutim, umjesto njih, stigle su crne vijesti o saobraćajnoj nesreći na autoputu A1 na dionici Vlakovo – Tarčin.

Jedini koji je preživio tu stravičnu nesreću je devetogodišnji Bilal, koji se oporavlja u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.

– On je dobro. Srećom, lakše je povrijeđen. Ima manji potres mozga i podliv na desnom oku – priča njegov daidža Nezir, koji je dječaka posjetio prije nego što je u ponedjeljak krenuo na dženazu njegovim roditeljima.

Iz Tužilaštva SBK-a saznajemo da je obdukcija okončana, ali da se saobraćajno i vještačenje tehničke ispravnosti vozila još uvijek čekaju. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,