Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lagumdžija: Nakon dugih razgovora s Denisom, prihvatio sam kandidaturu za ambasadorsko mjesto

Preuzmite sliku

Zlatko Lagumdžija, bivši lider SDP-a BiH gostovao je jutros u programu BHRT-a.

Ja sam čovjek koji ne dijeli stvari na male i velike. Mali ljudi hoće velike funkcije da bi bili veliki, mene to ne interesira, poručio je Lagumdžija.

Bivši lider SDP-a BiH potvrdio je da će prihvatiti poziciju ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama.

Ja sam na poziv mog druga Denisa Bećirovića imao jedan dugi razgovor na tu temu. Ja sam prvi put o tome razgovarao s mojim drugom, prvo sam ga pitao zašto je mene predložio, šta se od mene očekuje. Ključno je bilo njegovo viđenje da mjesto šefa misije ambasadora BiH pri UN-u da je ta pozicija važnija nego što je bila odkad smo primljeni u UN.

Pitao sam ga je li to njegov prijedlog ili je nečiji drugi. On je rekao da je osmislio način na koji će predlagati kriterije za ambasadore, kazao je Lagumdžija dodavši da kada je vidio popis kandidata za ambasadore kako je to “spoj mladosti i mudrosti”.

To mi je bilo prihvatljivo. Ja ne želim da budem kandidat nijedne političke partije. Da imam podršku svih. Denis mi je rekao da je prijedlog usuglašen sa svim strankama.

Prije tri dana sam dao pismeni odgovor da prihvaćam poziv na tu kandidaturu, bio sam zadnji kandidat koji je to predao.

Složili su nam se razlozi. Ovo je važan trenutak, moja komunikacija i veze u svijetu su važne. U mom telefonu ima puno važnih kontakata, kazao je Lagumdžija.

 

 

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje