Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Krizni štab TK: Mjere pojačanog opreza

Preuzmite sliku

Kao mjeru predostrožnosti protiv koronavirusa Krizni štab Tuzlanskog kantona uputio je građanima i nadležnim institucijama preporuke o javnim okupljanjima.

Prema najnovijim uputstvima Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva preporučuje se da se ne održavaju javni skupovi na području Kantona te da osobe starije životne dobi izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prijevoza.

Također, sugerira se da osobe starije životne dobi, ukoliko to nije neophodno iz zdravstvenih razloga, preskoče rutinske kontrolne preglede i odlaske ljekaru porodične medicine.

Preporuka je najprije ljekara kontaktirati telefonom, ukoliko je pacijentu potreban recept ili savjet.

Krizni štab TK također je, prema naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, nalažio da se u zdravstvenim ustanovama na području Kantona obustave redovni kontrolni specijalističko – konsultativni pregledi, a da se obavljaju samo oni koji su prema procjeni specijaliste neophodni kao i poštivanje već postojećih zabrana posjeta bolnicama, kao i ustanovama socijalne zaštite koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području Kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,