Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Krali mesingane predmete na grobljima

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske stanice Mostar u noći s četvrtka na petak priveli su dvije osobe zbog sumnje da su krali mesingane predmete s mostarskih groblja.

Oko 4:25 sata patrola policije je pri obilasku staničnog područja, pored ceste M17, u mjestu Drežnica, primijetili vozilo marke Golf III za čijim se upravljačem nalazio A.Š. (1984.) iz Sarajeva.

Nakon desetak minuta pojavilo se teretno motorno vozilo marke Renault kojim je upravljao M.Z. (1989.) iz Širokog Brijega. Isti je iz vozila izbacio putničku torbu u kojoj su se nalazili dva mesingana svijećnjaka, tri nadgrobne mesingane alke, mesingani nosači i par rukavica.

Zbog sumnje da su navedene stvari predmet kaznenog djela osobe su privedene, a vozila parkirana u krug Policijske uprave Mostar, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ).

Podsjećamo, u vrijeme uskršnjih blagdana građani su prijavili više krađa ukrasnih ručica s grobnica na mostarskim grobljima “Masline” i “Raštani”.

Policijskim radom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj ili više njih u razdoblju od 16. do 19. travnja 2022. godine s 80 grobnica ukrao preko 220 ukrasnih ručica od mesinga, a tom prigodom počinitelji su na više grobnica oštetili i srušili vaze za cvijeće te lampione.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,