Nedjelja, 12. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kovačević nakon presude: Očigledno je da se iza naredbe krije neko drugi

Novinar Vladimir Kovačević komentarisao je presudu Marku Čoliću, koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja njegovog ubistva.

On je rekao da mu je drago da je presuda izrečena, pa makar ona bila ovolika kolika jeste i poručio da je sve ovo za njega bio jedan mučan proces.

– Drago mi je da je konačno završen ovaj postupak. Cijeli taj proces mi je teže pao nego ta kobna noć. Ne bih se usudio da komentarišem visinu kazne i samu težinu presude. Bitno je da je pravda, koliko-toliko zadovoljena. U kom omjeru je to urađeno ostaje da se vidi. Mi i dalje nemamo imena nalogodavaca, a ono što je neosporana činjenica jeste da sad već osuđeni Čolić nije imao nikakav lični motiv za pokušaj ubistva zajedno sa svojim saradnikom. Očigledno je da se iza naredbe krije neko drugi. Ja se nadam da će pokazati neka naredna istraga ko je to, ali sumnjam – rekao je on.

Kovačević je naveo da kolika god da je visina kazne, ova presuda će bar svakog narednog napadača dovesti u situaciju da se zapita prije nego što posluša svog nalogodavca.

Marko Čolić (32) iz Banjaluke danas je osuđen za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala gerila.info iz Banjaluke. On je osuđen na četiri godina zatvora.

Čoliću će u izdržavanje kazne biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Prema optužbi Marko Čolić je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, a koji je još u bjekstvu, Kovačevića brutalno pretukao 26. avgusta 2018. godine, u banjalučkom naselju Mejdan/Obilićevo.

Podsjetimo, motivi napada na Kovačevića još nisu rasvijetljeni, niti su poznata imena nalogodavaca. O tome se nije ni raspravljalo na ovom suđenju. (Buka)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje