Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Konvencija SDA danas, a SDP-a sutra: Biraju se kandidati za Predsjedništvo BiH

Preuzmite sliku

Konvencija SDA, na kojoj bi trebao biti izabran kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH, zakazana je za danas u Sarajevu, dok je Konvencija SDP-a zakazana za sutra.

Generalni sekretar SDA Halid Genjac je podsjetio da se danas obilježava 28. godišnjica osnivanja, te da je planirano da posjete Šehidsko mezarje Kovači i polože cvijeće na mezar osnivača SDA i prvog predsjednika stranke i Predsjedništva suverene BiH Alije Izetbegovića, a cvijeće će biti položeno i na mezar bivšeg predsjednika SDA Sulejmana Tihića u Bosanskom Šamcu.

Genjac kaže da su na Konvenciju SDA pozvana 262 člana Konvencije, piše Oslobođenje. Dodao je da su u međuvremenu imali provođenje kandidacionog procesa za kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Podsjećanja radi, Kadrovska komisija je stranačkom Predsjedništvu dostavila imena kandidata: Denisa Zvizdića, Šefika Džaferovića, Safeta Softića i Sebije Izetbegović. Međutim, Denis Zvizdić i Sebija Izetbegović su odustali od kandidature, no Genjac je jučer izjavio da se ipak može desiti da se Zvizdić i Izetbegović vrate u ˝utrku˝.

Dan nakon Konvencije SDA, bit će održana i Konvencija SDP BiH na kojoj će biti saopšteni rezultati unutarpartijskog referenduma o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić kazao je za Fenu da će na Konvenciji biti predstavljen kandidat te partije za Predsjedništvo BiH, a skupu će se obratiti i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,