Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kontrola učesnika u saobraćaju u TK: Evidentirano više stotina prekršaja (FOTO)

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su postupajući prema Okvirnom planu Uprave policije na povećanju stepena sigurnosti svih građana, u zonama odgovornosti petnaest policijskih stanica MUP-a TK-a proveli sveobuhvatnu opštu kontrolu svih učesnika u saobraćaju.

  • policija-kontrola-tkpokit_eb484fced33f6d6dee921f3f7a4f9aca
  • Pojačane operativne aktivnosti policije provedene su u tri ciklusa u vremenskom periodu od 12,00 do 20,30 sati (kontrola brzine kretanja vozila, opšta kontrola svih učesnika u saobraćaju/prolazak kroz punkt i selektivna kontrola) na ukupno 84 lokacije na području Tuzlanskog kantona, u kojima je bilo angažovano ukupno 287 policijskih službenika.

    Tokom realizacije planskih aktivnosti ostvareni su sljedeći rezultati: kontrolisano je ukupno 1377 vozila i vozača, evidentirana su 133 prekrašaja vezano za kontrolu brzine kretanja i 267 ostalih prekršaja (preticanje na nedozvoljenim mjestima, vožnja neregistrovanih vozila, korištenje mobitela u toku vožnje, nevezanje pojasa i dr.), izvršen je pregled 619 lica i vozila kojom prilikom je policija oduzela 7 predmeta.

    Uprava policije MUP-a TK-a će u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti, nastaviti provoditi i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju prema predviđenoj dinamici, s ciljem povećanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

    Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju i da poštuju saobraćajna pravila i propise, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju, podsjećaju iz MUP-a TK. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje