Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kontrola saobraćaja na području TK: Otkrivena 33 vozača pod uticajem alkohola, oduzeto 27 vozačkih dozvola

Preuzmite sliku

Imajući u vidu osnovne strateške ciljeve koji se odnose na unaprijeđenje ukupnog stanja lične i imovinske sigurnosti građana Tuzlanskog kantona, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a je, s ciljem održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta, provela pojačane planske aktivnosti kroz opštu kontrolu svih učesnika u saobraćaju.

Navedene aktivnosti su bile usmjerene na kontrolu sumnjivih i kriminalno aktivnih lica, alkoholiziranost učesnika u saobraćaju, kao i utvrđivanje drugih društveno opasnih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

S tim u vezi, u okviru predmetne akcije koja se provodila na 15 lokacija na području Tuzlanskog kantona, a kontrolisano 369 vozila i vozača.

Kod 33 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola, te su isti isključeni iz saobraćaja, 5 vozača je zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, zadokumentovano je 88 drugih prekršaja.

Privremeno je oduzeto 35 predmeta, od čega 27 vozačkih dozvola, 4 manja pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa prekršajima ili krivičnim djelima od čega su tri zadokumentovana.

Uprava policije MUP-a TK će i u narednom periodu preduzimati planske aktivnosti usmjerene na podizanje stepena opšte bezbjednosti svih građana Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje