Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Konaković: Vidjet će narod, koga je OSA plaćala za prljave poslove protiv novinara i političara

Preuzmite sliku

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde gostuje večeras na Face televiziji u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. 

U dijelu intervju kada je govorio o promjenama u sigurnosnim državnim agencijama, rekao je da u Obavještajno – sigurnosnoj  agenciji BiH (OSA) na čijem čelu je Osman Mehmedagić, vlada haos i da će javnost uskoro vidjeti kakve su se stvari tamo događale.

– Vidjet ćete, vidjet će narod i javnost gdje su kako i na što trošeni novci odnosno budžet. Vidjet ćete kako su plaćali novinare, vidjet će te čemu je služio taj novac. Koristio se novac za te prljave poslove radi pritiska na političke protivnike, novinare koji nisu pod njihovom kontrolom – rekao je Konaković.

Kaže da je OSA plaćala novinare i neke opasne momke.

– Neki su zavedeni kao informanti pa su imali mjesečne paušale. Vidjet ćete to, mora biti neki trag, iako sam čuo da tamo metu tragove, a vrlo brzo ćemo prezentirati javnosti. Logično je da su ljudi nervozni – dodaje Konaković.

Na pitanje koji su to opasni momci, Konaković je rekao:

– Pratite to u medijima koji opasni momci, objavljeni su transkripti u kojima se direktor OSA-e pojavljuje više puta. Crnogorski i bosanski mafijaš kad razgovaraju gdje se spominje direktor OSA-e. Dakle, to je osnov naše političke borbe, mora se uvesti red.

Na insistiranje Hadžifejzovića da kaže koji su to novinar iplaćani iz OSA-e, Konaković je rekao:

– Druže se, dogovaraju se, pakuju on se zove Avdo Avdić i to nije nikakva tajna.

U nastavku razgovora Konaković navodi:

“Da su izbori sutra, SDA bi sigurno prošao dosta bolje, jer uspješno spinuju, okrenuli su dio javnosti protiv nas, ali uskoro će ljudima sve biti jasno…”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje