Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Konaković o vakcinisanju: Ovo je veliki autogol Vlade Edina Forte

Preuzmite sliku

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković govorio je o situaciji sa vakcinisanjem članova Vlade Kantona Sarajevo, kazavši da su “zabili autogol” ali istovremeno su i dali “tri eurogola”.

“Ja po prirodi volim krizne situacije, kad god ima neke frke i problema ja rado idem u TV emisije i odgovaram na pitanja i greške rado priznam”, kazao je Konaković.

Kada je riječ o priznaju da su se članovi Vlade vakcinisali u zgradi, on je poručio:

“Ovo je veliki autogol vlade Edina Forte, njega samog i ministara koji su se vakcinisali. Ja nisam sagovornik dobar u marketinškim ratovima o vakcinama. Pokazalo se da AstraZeneca štiti duže od Pfizera, pa o toj temi nisam komptetentan da govorim. Snosimo punu odgovornost svi koji stojimo iza ove Vlade i ovo je bio njen veliki gaf”, kazao je i dodao:

“Ne treba tražiti nikakva olakšanja za njih, napravili su veliku grešku, ali ne mogu prihvatiti kao čovjek da se zbog te njihove greške minimizira sve što su uradili do sada. Dok su davali taj autogol, dali su tri eurogola. Ovo je dobra vlada i mi ćemo im pomoći”.

Na pitanje novinara N1 da je ministar zdravstva KS Haris Vranić rekao da nema dovoljno vakcina za onkološke pacijente, on je odgovorio:

“Rekli su da nisu ugrozili nijednog onkološkog pacijenta. Pomjeranje je bilo dan-dva, nije nijedan pacijent ugrožen zbog njihovog vakcinisanja u kancelariji”.

Lider NiP-a smatra da su Minsitarstvo zdravstva KS i Ministarstvo privrede uradili dobar posao.

“Vrlo je bitno da ljudi koji se žale na zdravstvo, odgovor ministra Vranića u trećoj fazi je bio fantastičan; napravili su punktove. Odgovor ministarstva zdravstva i privrede je bio nešto s čime smo se svi ponosili. Mislim da je ogroman iskorak u sistemu funkcionisanju zdravstva daleko od idealnog, pred nama je reorganizacija koju smo davno započeli, a politika zaustavila”, dodao je Konaković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje