Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Konaković na protestnoj šetnji: Ako se odgode izbori imat ćemo stalne proteste

Preuzmite sliku

Današnjoj protestnoj šetnji koju je organizirala Platforma za progres Mirsada Hadžikadića odazvali su se i predsjednici opozicionih stranaka Naroda i pravde, Naše stranke, NBL-a, SDP BiH, Nezavisnog bloka.

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je za Patriju da su se odazvali na poziv Hadžikadića te da ove četiri stranke (NIP, NS; NBL i SDP BiH) reaguju sinhronizovano.

„S obzirom da mi radimo i stateški planiramo način reakcije ukoliko SDA sa partnerima satelitima SBB-om i DF-om i partnerima novim na nivou države opozicijom iz RS-a krene u ovo vrlo zabrinjavajuće odgađanje izbora ovo je prvi u nizu protesta koje ćete gledati u BiH, gledate ćete ih u cijeloj državi. Cijenimo poziv gospodina Hadžikadić i rado smo se odazvali pozivu“, kazao je Konaković.

Dodao je da prate odluke CIK-a i da razumiju odgađanje od mjesec dana za održavanje izbora.

„Čini nam se da oni ipak imaju strateški plan da izbora u BiH ne bude i ja ih upozoravam da to ne rade. Ljudima je preko glave njihovih lopovluka marifetluka a mi razumijemo zbog čega im se na izbore ne izlazi“, kazao je Konaković.

Na pitanje kako komentariše informaciju da su SDA i HDZ približili stavove o održavanju izbora u Mostaru ali da bi oni mogli biti održani u februaru 2021. godine, Konaković kaže da „ne vjeruje ni u šta što rade SDA i HDZ.“

„Oni se samo efikasno dogovoraju oko raspodjele fotelja, podijelili su to prije koliko već godina. U njihove dogovore oko Mostara ne vjerujem oni su namjerno od Mostara napravili grad slučaj to je strateška smišljena priča u kojoj se godinama ti uhljebljeni kadrovi baškare niko drugi tome ne može prići. Zato je bitno da se ako ne kroz institucije jer nam to ne dozvoljavaju onda barem sa ulice čuje glas ljudi šta oni zapravo o njima misle“, kazao je Konaković za Patriju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,