Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Komšić uputio saučešće predsjednici Kosova i porodicama stradalih u nesreći

Preuzmite sliku

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputio je izraze saučešća predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani i porodicama stradalih u saobraćajoj nesreći koja se dogodila u Republici Hrvatskoj.

“Poštovana predsjednice Osmani, u ime građana Bosne i Hercegovine i u moje lično ime, primite najdublje izraze iskrenog saučešća povodom stradanja građana Kosova, koje je duboko potreslo sve građane Bosne i Hercegovine. Dozvolite da Vas zamolim da naše izraze saučešća prenesete porodicama preminulih. Nadamo se da će u ovim teškim trenucima iznaći snage da se izbore sa bolom i tragedijom koja se nadvila nad sudbinom njihovih najbližih”, kazao je Komšić.

Vezano | Poznati detalji nesreće kod Slavonskog Broda: Poginulo devet putnika i vozač, osmero teže povrijeđeno

Podsjetimo, policija je jutros oko 6:20 sati dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj kolovoznoj traci dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je autobus sletio s kolovoza.

Šef Civilne zaštite u Hrvatskoj Damir Trut rekao je ranije da je u autobusu bili 67 putnika i dva vozača, da je poginulo devet putnika i jedan vozač, a 44 ljudi je povrijeđeno.

Autobus firme sa sjedištem u Prištini saobraćao je na relaciji Frankfurt – Priština.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje