Četvrtak, 25. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Komšić: Šta su ona dvojica mislila koga imaju preko puta? Dječaka, jel? (VIDEO)

Preuzmite sliku

“Jedan od njih mi je rekao: “Ti si patriota. Nećeš ti to uraditi”. Ma, nemoj molim te. Ja patriota? I ja opet ginem, a ti opet u trezor?”

Predsjednici Demokratske fronte (DF) Željko Komšić i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić na tribini “Treba li Bosni i Hercegovini ujedinjena ljevica?”, održanoj sinoć u Mostaru, složili su se kako je Bosni i Hercegovini potrebna snažna i ujedinjena ljevica.

Međutim, daleko od toga da je to bio protokolarni događaj na kojem su se sricali hvalospjevi o vlastitim programima i strankama.

Naime, žestoke su se kritike uputile prema, prije svega, HDZ-u BiH i SDA.

To najbolje opisuje i istup predsjednika DF-a Željka Komšića koji je obrazložio zbog čega je njegova stranka napustila pregovore oko formiranja vlasti u FBiH.

– Pitate me zašto su propali pregovori? Ja ne znam šta su ona dvojica mislila koga imaju preko puta. Dječaka, jel? Jedan od njih mi je rekao: “Ti si patriota. Nećeš ti to uraditi”. Ma, nemoj molim te. Ja patriota? I ja opet ginem, a ti opet u trezor? – slikovito je opisao Komšić način na koji su pregovori propali, te dodao kako predstavlja “drugu Bosnu i Hercegovinu”.

– Ta druga BiH je jača od ove kakva jest sad. Samo je na nama odgovornost i obaveza, da o onome što pričamo na ovome mjestu artikulišemo, uobličimo i jasno pred ljude izađemo.

(Fokus.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,