Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Komšić primio ambasadora Japana u BiH Hideyukija Sakamota

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas ambasadora Japana u BiH Hideyukija Sakamota

Sagovornici su potvrdili prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Japana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, s akcentom na saradnji iz oblasti ekonomije, investicija i trgovine.

Ambasador Sakamoto se interesovao za trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te još jednom naglasio podršku Japana BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Također, ambasador je informisao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića o aktivnostima koje njegova zemlja planira za 22. i 23. oktobar povodom zvanične ceremonije krunisanja cara Naruhita.

Komšić je zahvalio ambasadoru Sakamotu za podršku koju njegova zemlja pruža Bosni i Hercegovini duži niz godina. Informisao je ambasadora Sakamota o trenutnoj političkoj situaciji i formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini, istakavši da je za njega prioritet članstvo BiH u NATO-u i Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Komšić kazao je na kraju susreta da će delegacija Predsjedništva BiH u oktobru prisustvovati značajnom događaju i zvaničnoj ceremoniji krunisanja 126. cara Japana, cara Naruhita. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje