Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Komšić i Džaferović bili 200 metara od mjesta napada u Afganistanu

Preuzmite sliku

Komšić i Džaferović dočekani su u predsjedničkoj palati u Kabulu uz najviše državne počasti

Ministarstvo odbrane BiH zvanično je saopštilo da se u srijedu u jutarnjim satima desio napad u američkoj vojnoj bazi Bagram u Afganistanu.

“Svi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažovani na izvršenju misije u bazi Bagram u Afganistanu, kao i članovi delegacije Bosne i Hercegovine koji su trenutno u posjeti u ovoj zemlji, su dobro i zdravo”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

  • Komšić i Šefik Džaferović nalazili su se 200 metara od mjesta napada na najveću američku vojnu bazu u Afganistanu ”Bagram” u Kabulu.

    Inače, oni su se u utorak sreli s predsjednikom Afganistana Ašrafom Ganijem. Komšić i Džaferović dočekani su u predsjedničkoj palati u Kabulu uz najviše državne počasti.

    Predsjednik Afganistana zahvalio je za učešće pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u NATO misiji “Odlučna podrška” i za njihov doprinos koji daju u izgradnji mira i stabilizaciji Afganistana.

    Predsjednik Afganistana upoznao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa aktuelnom situacijom, ciljevima, dinamikom i rezultatima reformskih procesa koje preduzima afganistanska vlada.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje