Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija Meridian: Donacije za siguran rad JU Dnevni centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u Tešnju

Preuzmite sliku

U okviru svojih humanitarnih aktivnosti i akcija kompanija Meridian posjetila je poslovnu jedinicu dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u Tešnju koja posluje u sklopu JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ Zeničko-dobojskog kantona.

Ova ustanova je prepoznata kao jedina ustanova na području Bosne i Hercegovine koja ima sistemsko rješenje za brigu oko djece i odraslih osoba s posebnim potrebama.

Ovom prilikom kompanija Meridian donirala je LCD televizor, dva bezkontaktna toplomjera i zaštitnu opremu – maske za dobar početak rada usljed pandemije uzrokovane virusom korona.

Trenutno, JU„Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama„ Zeničko-dobojskog kantona ima oko 300 korisnika koji su raspoređeni u pet dnevnih centara koji se nalaze u Visokom, Zenici, Žepču, Maglaju i Tešnju.

Poslovna jedinica Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Tešanj trenutno ima 47 korisnika sa područja opština Tešanj, Doboj Jug i Usora.

  • – Bezkontaktni toplomjeri uz zaštitnu opremu su nam u ovim momentima najpotrebniji da bi naši korisnici koji borave u dnevnim centrima uz druge mjere zaštite imali siguran boravak, a uz LCD televizor i ljepši. Upućujemo veliku zahvalnost kompaniji Meridian na ovoj za nas značajnoj donaciji – naveo je direktor JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ Zeničko-dobojskog kantona gdin. Nurđehan Šahinović.

    – Nadamo se da će ova donacija korisnicima dnevnog centra u Tešnju biti korisna usljed mjera koje su nastupile izazvanih virusom korona – ističu iz Meridiana.

    Iz ove komapnije su poručili da i dalje nastavljaju sa svojim aktivistima pomagati i pružati pomoć gdje god je potrebna širom Bosne i Hercegovine kao i regiona.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,