Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koliko kandidati za članove Predsjedništva komuniciraju s građanima

Preuzmite sliku

Čak pet kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima u oktobru su aktuelni zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Svi oni u svojim javnim istupima ističu spremnost i zalaganje za direktnu komunikaciju sa bh. građanima i svi oni već godinama imaju istu mogućnost da putem platforme javnarasprava.ba direktno komuniciraju sa građanima.

Da li su u tim svojim istupima položili test kredibiliteta, pokazuju kontinuirane analize.

Prema najnovijim rezultatima objavljenim na www. javnarasprava.ba direktne komunikacije poslanika sa građanima i ta analiza je takođe pokazala potpuno odsustvo komunikacije sa građanima od zastupnika i aktuelnih kandidata za članove Predsjedništva BiH, Željka Komšića, Denisa Bećirovića, Šefika Džaferovića i Diane Zelenike koji dobru političku retoriku ne mogu dokazati na djelu.

 • Prema tim pokazateljima, jedino zastupnik u Parlamentu BiH i aktuelni kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić ima direktnu komunikaciju sa građanima sa 100 posto odgovorenih pitanja građanima.

  Analiza ove vrste komunikacije možda nije apsolutni pokazatelj političkog zalaganja imenovanih za dobrobit građana BiH ali je zasigurno argument njihove spremnosti, dostupnosti te vrednovanja građana u dvosmjernoj komunikaciji.

  Kako se ističe, građani BiH trebaju politiku koja vraća povjerenje, politiku koja ih vrednuje kao sagovornike i partnere izgradnje bolje BiH. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,