Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kolektivno vjenčanje u Općini Centar

Preuzmite sliku

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, u prostorijama ove lokalne zajednice danas je upriličeno kolektivno vjenčanje za pet parova koji su željeli reći svoje sudbonosno „da“ u ovoj gradskoj općini.

  • Ceremoniji vjenčanja prisustvovali su i predstavnici ove lokalne zajednice sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem na čelu, koji je čestitao mladencima i uručio im prigodne poklone.

    – Koristim priliku da uime općinske administracije, Općinskog vijeća i svoje lično ime mladencima zaželim sretnu zajedničku budućnost – poručio je Ajnadžić.

    Sklapanje braka kao jedan od najvažnijih događaja u životu zaslužuje i specijalan tretman. Parovi koji namjeravaju sklopiti brak brižljivo planiraju sve detalje, a značajnu ulogu u tome imaju i općine koje organiziraju sam čin vjenčanja, saopćeno je iz općinske Press-službe.

    Kako se navodi, Matični ured Općine Centar u kontinuitetu radi na poboljšanju uslova gdje se obavlja sam čin sklapanja braka, tako da ne čudi činjenica što se sve veći broj mladih parova odlučuje da upravo u Općini Centar budu vjenčani. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje