Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kokain i eksploziv pronađeni na lokaciji koju je koristio napadač na Krunića

Preuzmite sliku

Policija je u srijedu, u okviru istrage krivičnog djela teškog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivičnog djela teškog ubistva u pokušaju Gorana Ilića, u podrumskim prostorijama na području Grada Banja Luka pronašla i izuzela određene predmete i tragove koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima.

– Na navedenoj lokaciji, koja se dovodi u vezu sa ubijenim Željkom Kovačevićem, pronađeno je oko 1,5 kg bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, upakovane u više različitih pakovanja, dva pištolja, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, dva detonatora – inicijalne kapisle, dva pakovanja TNT eksploziva, određenu količinu metaka, mobilne telefone, podesni alat za obijanje brava, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – saopćeno je danas iz MUPRS-a.

  • Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, nastavljaju rad na rješavanju ovih krivičnih djela.

  • Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Kruunićev vozač, ranjen.

  • Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,