Subota, 15. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kojović: Bakire, možeš mene istjerat iz Bosne, ali Bosnu iz mene ne možeš

Predsjednik Naše stranke Peđa Kojović odgovorio je na izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je kazao da je “Željko Komšić uvijek radio ono što je dobro za ovu državu”, te poručio da se lider DF-a “u ratu prihvatio puške i branio za razliku od onih koji ga prozivaju”.

Izetbegović je u tom kontekstu kazao i “ne zna gdje je Forto bio u ratu, gdje je Kojović bio” navodeći da nisu bili u BiH.

“Bakir Izetbegović laže kada kaže da nisam bio u BiH u ratu”, naveo je Kojović, te dodao da lider SDA to “odlično zna”.

“Bakire, možeš mene istjerat iz Bosne, ali Bosnu iz mene ne možeš. Ovo je moja domovina isto koliko i tvoja”, poručio je Kojović Izetbegović.

Podsjetimo, komentirajući kritike na račun predsjednika DF-a Željka Komšića, Izetbegović ističe da su te kritike degutantne.

“Željko Komšić je uvijek radio ono što je dobro za ovu državu. U ratu se prihvatio puške i branio je. Sada sigurno neće sjediti na tribinama nego će ući sa nama u političku arenu i u vrlo teškom momentu politički braniti ovu zemlju, za razliku od onih koji ga prozivaju. Ja ne znam gdje je Forto bio u ratu, gdje je Kojović bio. U BiH nisu bili. Onda ove junoše iz SDP-a, koji su bili u Srbiji, ili potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, koji kaže za Islamsku zajednicu da je to fašistička organizacija. Tu vrstu ljudi je vjerovatno izdao. Nije izdao svoju zemlju. Mnogi od njih je nažalost jesu izdali kad su joj bili najpotrebniji, tako da se ne treba na te stvari obazirati. Željko Komšić je za njih sve u politici”, kazao je predsjednik SDA. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje