Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

KO SDPBiH Tuzla: Kanton “gori” a Irfan se češlja

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina je, vjerovatno, jedina zemlja u svijetu u kojoj vlasti ne poduzimaju ništa da pomognu građanima kako bi prebrodili veliku krizu i enormno povećanje troškova života.

Nažalost, građani su već odavno shvatili da se ne mogu osloniti na ovakvu vlast, kojoj je jedina briga da zadrži postojeće stanje, proćerda budžet i ostane na vlasti. Stoga ne iznenađuje što Bosnu i Hercegovinu svakim danom napuštaju mladi, obrazovani ljudi, zanatlije, ali i kompletne i dobro situirane porodice.

Podaci Agencije za statistiku BiH da je stopa inflacije u Bosni i Hecegovini dostigla najviši nivo u historiji trebali su biti alarm za poduzimanje hitnih mjera za pomoć stanovništvu.
Međutim, svima je jasno da je ovakva vlast postala svrha samoj sebi i da ne osjeća probleme građana, koji žive na rubu egzistencije.

Po uzoru na starije i iskusnije kolege u Vijeću ministara i Vladi FBiH, slično se ponaša i neiskusni premijer Vlade TK kojom, po našem mišljenju, iz sjene upravlja „tajkunsko-huškački lobi“.

Umjesto da se uhvate u koštac sa realnim problemima i izađu sa konkretnim planovima za pomoć stanovništvu najmnogoljudnijeg kantona, kadrovi SDA, koji predvode vlast u TK, zabavljaju javnost međusobnim nagurivanjima, prostačkim psovkama i možda još nekim ružnim dešavanjima za koje je javnost ostala uskraćena.

Po onoj narodnoj „Selo (čitaj – Kanton) gori, a Irfan se češlja“, SDA u Tuzlanskom kantonu ima mnogo važnijih problema od građana, jer je strateški važno za razvoj Kantona ko će se naći na kojoj poziciji na listi SDA za predstojeće Opće izbore.

Za Kanton je (ne)važno, skoro kao „vitalni Žaretov interes“, da li će prvi na listi biti „hodžin“ iz Živinica ili „Skopljakov“ iz Lukavca. Možda se na kraju i dogovore da obojica budu „prvi“, jedan bi na primjer mogao na listu SDA, a drugi na listu DF-a, jer ionako rade za istog poslodavca, samo u različitim poslovnicama.

Zbog toga je jako važno da građani Tuzlanskog kantona prepoznaju, zapamte i na izborima kazne takve stranke te ih pošalju na političko smetljište.

Samo na takav način se može prekinuti opća bezosjećajnost i nebriga prema građanima TK, koji zaslužuju bolju, pošteniju i odgovorniju vlast, navodi se u saopćenju KO SDP BiH Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,