Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

KO SDP TK: Damira Nikšića isključiti iz stranke

Preuzmite sliku

Kantonalni odbor SDP-a TK zvanično je zatražio da se poslanik u Skupštini KS Damir Nikšić isključi iz ove stranke.

Kako je potvrđeno za Tuzlanski.ba, potez Kantonalnog odbora SDP-a TK uslijedio je nakon incidenta koji se dogodio na sjednici Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu, a za vrijeme koje je Nikšić svojim partijskim kolegama iz Tuzle i Tuzlanskog kantona poručio da se “u hitnoj vrate u ruralnu Tuzlu”.

Nakon ovog incidenta ogromna prašina digla se u tuzlanskoj javnosti, a osude su stizale sa svih strana.

Prvi su reagovali iz Jedinstvene organizacije boraca TK koji su početkom ove sedmice od Gradskog vjieća Tuzla, kao i svih ostalih gradskih i općinskih vlasti u kantonu zatražili da se Nikšić proglasi nepoželjnom osobom.

“Ne možemo preći preko uvreda koje je iznio prema patriotima u TK. Tuzla i Tuzlanski kanton su otvoreni, ali je nedopustivo da Nikšić, koji je imao 22 godine 1992. godine i koji je pobjegao u Italiju, vrijeđa patriote Tuzle, Lukavca, Gradačca, Kalesije”, rekao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TK Faruk Šahović.

Podsjetimo, Nikšić je prošle subote vidno uznemiren stigao na sjednicu Glavnog odbora SDP-a na kojoj se razmatralo o tome da li će partija u vlast ili opoziciju. Nikšić se nije slagao sa svojim partijskim kolegama iz TK koji su zagovarali ulazak u vlast. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,