Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Klub poslanika SDP-a u Skupštini TK: Ne podržavamo koaliciju sa SDA

Preuzmite sliku

Povodom sjednice Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, a na kojoj je, suprotno Statutu i odlukama Glavnog odbora SDP BiH donesena Odluka o koaliranju sa SDA, Klub poslanika SDP u Skupštini TK izdao je saopštenje za javnost.

U njemu se navodi kako Klub poslanika SDP u Skupštini TK ni pod kojim uslovima neće prekršiti odluke Glavnog odbora i Kongresa SDP, te neće, na način na koji to žele pojedinci u Kantonalnom odboru “isporučiti” Tuzlanski kanton SDA-u.

SDA je, u prethodnom periodu, svojim odlukama urušila svaku mogućnost za ulazak SDP u vlast na državnom i federalnom nivou, presudnom podrškom u izboru delegata HDZ i SNSD u domove naroda FBiH i BiH, čime je HDZ i SNSD omogućena apsolutna kontrola i blokada svih procesa u našoj zemlji. Na taj način, pod plaštom lažne brige za narod i državu BiH, SDA je znatno ojačala poziciju HDZ i SNSD. Iz tih razloga, između ostalog, Glavni odbor SDP je na sjednici održanoj 9. februara 2019. godine donio odluku da ova stranka neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD, a pri tome želimo napomenuti da je jedino Glavni odbor po Statutu SDP zadužen za donošenje Odluke o eventualnim koalicijama – istakli su u Klubu, te nastavili:

Klub poslanika SDP u Skupštini TK ni u kom slučaju neće odustati od principa SDP i ni na koji način ne želi prekršiti Statut i odluke Glavnog odbora. Također, za kraj napominjemo da ćemo podržati svako demokratsko izražavanje stavova i mišljenja na nadležnim organima partije, ali ne podržavamo smišljeno zbunjivanje članova SDP i građana TK. Ni na koji način nećemo i ne želimo podržati vanstatutarno i djelovanje suprotno aktima i Odlukama SDP BiH – stoji u saopštenju Kluba poslanika SDP u Skupštini TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,