Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu raspisao konkurs za 46 ljekara i magistara farmacije

Preuzmite sliku

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu raspisao je konkurs za prijem 46 doktora medicine i magistara farmacije na specijalizaciju.

Dobra kadrovska politika ove ustanove omogućila je prijem mladog kadra, kojem se pruža izvrsna prilika za edukaciju i stručno usavršavanje u najvećem zdravstvenom centru u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o specijalizacijama u oblasti Internističke, Dijagnostičke i Hirurške discipline, a novih 46 ljekara znatno će ojačati postojeći kadar KCUS.

Generalna direktorica KCUS Sebija Izetbegović navodi da je racionalizacija troškova, pravilna strategija nabavke nove opreme i reorganizacija rada na svim klinikama omogućila prijem novog kadra u KCUS.

“Odgovornim i predanim radom nastojimo doprinijeti napretku, ne samo Kliničkog centra, već i cijele Bosne i Hercegovne. Stvaramo uslove za prijem novih uposlenika, čime ćemo zadržati ljekare u našoj državi i istovremeno jačati zdravstvo. U proteklih skoro tri godine dana uposlili smo znatan broj ljekara i medicinskih sestara i tehničara. U KCUS rade vrhunski ljekari svih specijalnosti, od kojih će kolege na specijalizaciji puno naučiti. U pripremi je i Interni oglas za izbor ljekara na subspecijalizaciju, u okviru kojeg ćemo pružiti priliku 41 ljekaru KCUS za dodatno usavršavanje i napredovanje. Interni oglas raspisuje se u cilju stručnog usavršavanja postojećeg kadra, te pravo apliciranja imaju doktori koji su već zaposleni u našoj zdravstvenoj ustanovi. Stvaramo uslove u kojima će uposlenici biti zadovoljni i motivisani za pružanje što boljih zdravstvenih usluga bolesnicima”, izjavila je Izetbegović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,