Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Klanjana dženaza Belmi Šoljanin: Ostat će upamćena kao humanitarka i filantropkinja

Preuzmite sliku

Ovo je prvi slučaj u BiH da je od posljedica koronavirusa život izgubila porodilja.

Na gradskom mezarju Vlakovo u Sarajevu danas je klanjana dženaza 37-godišnjoj majci troje djece i direktorici Instituta za majku i dijete Belmi Šoljanin, piše Avaz

.

Ona je prekjučer preminula u izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu, a bila je zaražena koronavirusom. Belma će ostati upamćena kao velika humanitarka i filantropkinja koja je godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, prije četiri dana se porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus. Ovo je prvi slučaj u BiH da je od posljedica koronavirusa život izgubila porodilja.

Uz tek rođenog sina, iza nje su ostali i suprug i dvije kćerkice, a njih troje su također trenutno pozitivni na koronavirus i nalaze se u kućnoj samoizolaciji.

Vijest o smrti Belme Šoljanin šokirala je i ražalostila njene brojne prijatelje širom BiH, posebno žene, članice Facebook grupe Centar za trudnice i mame BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,