Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kineske fondacije dodijelile pomoć BiH za borbu protiv COVID-19

Preuzmite sliku

Kineske fondacije ”Fosun Foundation“ i ”Cancer Foundation“ dodijelile su pomoć ljudima u Bosni i Hercegovini za borbu protiv COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je donaciju ”Fosun Foundation“ koja se sastoji od PCR kitova uručila Veterinarskom fakultetu u Sarajevu u ukupnom iznosu: 2.827 testova; Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u iznosu: 1,733 testa i Pododjelu za javno zdravstvo Brčko distrikta u iznosu 240 testova. Ova donacija je uručena 12. augusta 2020. godine.

Ukupna vrijednost donacije je 34.000 američkih dolara.

Druga donacija je uručena 4. septembra 2020, a za BiH ju je isporučila ”Cancer Foundation“. Žiteljima BiH dodijeljeni su Combo IgM/IgG brzi testovi. Donacija je raspoređena prema sljedećem omjeru: Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH sa iznosom: 2.945 komada; Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u iznosu 1.805 komada i Pododjelu za javno zdravstvo Brčko distrikta 250 komada.

Vrijednost ove donacije je 70.000 američkih dolara.

”Ovu donaciju za žitelje BiH su osigurale fondacije Narodne Republike Kine i predstavlja još jednu u nizu dosadašnjih pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv opakog virusa”, navodi se u saopćenju Ministarstva civilnih poslova BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,